Meteen naar de inhoud

Het Servicepunt ondersteund verenigingen en stichtingen

Vanuit het Servicepunt wordt ondersteuning voor verschillende bestuursfuncties aangeboden. Het Servicepunt kan bepaalde taken van een bestuurslid overnemen. Hierdoor wordt de verenigingsbestuurder ontzorgd. Het Servicepunt levert als het ware extra handen.

Voor de leefbaarheid is het verenigingsleven met al haar vrijwilligers van cruciaal belang. Het is algemeen bekend dat het voortbestaan van verenigingen en stichtingen door het niet in kunnen vullen van bestuurstaken onder druk staat. Steeds meer verenigingen ontbreekt het aan bestuursleden. Het runnen van een vereniging wordt in de snel veranderende en complexer wordende maatschappelijke omgeving immers ook steeds moeilijker. Bestuurders moeten vaak moeilijke en ingrijpende beslissingen moeten nemen. De tijd hiervoor is meestal beperkt en de benodigde informatie in geringe mate aanwezig. Daarnaast is ook het ontwikkelen van beleidsplannen een van de taken waarbij het servicepunt uw organisatie kan ondersteunen. Het Servicepunt kan bepaalde taken van een bestuurslid overnemen. Hierdoor wordt de verenigingsbestuurder ontzorgd. Het Servicepunt levert als het ware extra handen.

Vanuit het Servicepunt wordt ondersteuning voor verschillende bestuursfuncties aangeboden. Denk hierbij aan leden- en basisadministratie. Daarnaast bieden we hulp bij het aanvragen van vergunningen en ondersteunen we ook bij het aanschrijven van fondsen. Financiële, leden en salarisadministraties kunnen (tijdelijk en structureel) door het Servicepunt verricht worden. Voordeel is een altijd up to date inzicht in de financiën van de vereniging. Alle administraties kunnen in elk gewenst systeem door het Servicepunt uitgevoerd worden en alle administraties worden van begin tot eind afgehandeld.

De vereniging blijft echter wel een penningmeester nodig hebben om de daadwerkelijke betaling te verrichten en als verantwoordelijke voor het financiële beleid binnen de club. Wij zetten de bestanden klaar, de penningmeester geeft het definitieve akkoord voor de betaling.