Meteen naar de inhoud

Samenrijderspunt Winterswijk SAMEN EROP UIT!

Kun je niet (meer) fietsen op een gewone fiets, maar ga je er nog graag op uit?
Dan kun je terecht bij het Samenrijderspunt Winterswijk; een fietsservice van de Winterswijkse Uitdaging en het Vrijwilligerspunt.

Het Samenrijderspunt heeft twee duofietsen, een rolstoeltransportfiets en een Easy Rider, die allemaal voorzien zijn van trapondersteuning.
Daarnaast zijn er een familiefiets (4 personen) en een tandem zonder trapondersteuning.

Verder hebben we ook loopfietsen waar je gebruik van kunt maken. Handig als gewoon lopen te vermoeiend is, maar je wel wilt wandelen. We hebben ze in verschillende soorten en maten; passend voor elke situatie.

Gewoon een keer uitproberen

Kom dan naar het inloopuur van Winterswijk in Beweging, één van de organisaties waar we mee samenwerken.
Het inloopspreekuur is elke donderdag van 15.00 – 16.00 uur bij sportvereniging Archeus, Vredenseweg 136, 7101 LS  Winterswijk.

Samenrijderspunt Winterswijk

U kunt ons bereiken op maandag t/m donderdag, bij voorkeur ’s morgens tussen 9.00 en 12.00 uur. Uiterlijk tot 15.00 uur.

Telefonisch 0543 20 00 36
Roelvinkstraat 2 in Winterswijk

Mailen

Scootmobielpool

Het Samenrijderspunt beheert ook de scootmobielpool. Deze pool is een zogeheten voorliggende WMO-voorziening van de gemeente Winterswijk, bedoeld voor de inwoners die af en toe kortdurend een scootmobiel nodig hebben en/of thuis geen ruimte hebben voor de scootmobiel en/of samen met een fysio- of ergotherapeut hun mogelijkheden voor het gebruik van een scootmobiel onderzoeken.

Zo werkt het

Je kunt de aangepaste fiets, de scootmobiel* of de loopfiets voor een dagdeel of een dag reserveren.
Hiervoor kun je terecht bij het Samenrijderspunt, dat je kunt bezoeken, bellen of e-mailen.
De gemaakte reservering wordt genoteerd in de agenda.
Als je de (loop)fiets of de scootmobiel komt ophalen of als deze wordt gebracht, krijg je een korte uitleg hierover.
Ook moet je een overeenkomst tekenen, waarin je gegevens worden genoteerd (houd je legitimatiebewijs bij de hand) en de voorwaarden voor het gebruik van de fiets/scootmobiel/loopfiets staan vermeld.
Deze voorwaarden zijn als volgt:

Voorwaarden voor gebruik

 • Je gaat netjes om met de fiets/scootmobiel/loopfiets.
 • Je levert de fiets/scootmobiel/loopfiets op het afgesproken tijdstip weer in.
 • Je gebruikt de fiets/scootmobiel/loopfiets op eigen risico.
 • Je bent als gebruiker voldoende rijvaardig.
 • Je bent op de hoogte van de verkeersregels die gelden bij het gebruik van de fiets/scootmobiel/loopfiets op de openbare weg.
 • Het Samenrijderspunt en de organisaties waar het mee samenwerkt zijn niet aansprakelijk voor schade, waaronder letsel.
 • Je bent als gebruiker 18 jaar of ouder**.

** De loopfietsen kunnen ook door minderjarigen gebruikt worden. De overeenkomst moet dan worden getekend door een volwassene. Door ondertekening van de overeenkomst draagt deze volwassene alle verantwoordelijkheid en risico’s en kan hij/zij aansprakelijk worden gesteld voor alles dat voortvloeit uit het gebruik door de minderjarige.

 

Goed om te weten

 • Hoe eerder je reserveert, hoe groter de kans dat de gevraagde (loop)fietsservice of scootmobiel* ook beschikbaar is.
 • Indien gewenst gaat een vrijwilliger er samen met je op uit. Deze staat dan op het gewenste tijdstip voor je klaar of komt je dan ophalen. Dit wordt bij reservering afgesproken.
 • Heb je zelf een vrijwilliger? Dan worden bij reservering afspraken gemaakt over het ophalen en brengen van de (loop)fiets of scootmobiel.
 • Wil je in het weekend gebruik maken van de fietsservice? Dan gelden misschien andere afspraken. Bij het reserveren worden deze uitgelegd.
 • We doen onze uiterste best de gevraagde fietsservice te leveren, maar kunnen niet garanderen dat dit altijd lukt.

* De scootmobiels uit de scootmobielpool zijn uitsluitend bedoeld voor inwoners van Winterswijk. De voorwaarden voor gebruik zijn hetzelfde als voor de fietsen.

 

 

Wat kost het?

Woon je in Winterswijk?

Voor inwoners van Winterswijk is het gebruik van de (loop)fietsservice en de scootmobielpool in principe gratis*; een vrijwillige bijdrage is heel erg welkom. Deze wordt gebruikt om onderhoud en reparatie van de fietsen te betalen.
Daarnaast betaal je € 10,00 borg. Dit geld krijg je terug wanneer de (loop)fiets of scootmobiel compleet met alle toebehoren en in goede staat weer wordt ingeleverd.
* Ben je inwoner van Winterswijk en wil je gebruik maken van de familiefiets, dan vragen wij hiervoor een huur van € 25,00 en een borg van € 75,00. De overige fietsservices zijn gratis.

 

Woon je buiten Winterswijk?

Wil je als niet-Winterswijker gebruik maken van de fietsservice? Ook dat kan. In dat geval betaal je huur voor het gebruik van de fiets.
De tarieven van de fietsservice zijn dan als volgt:

 • Alinker/per dagdeel   € 7,50
 • NRG-bike/per dagdeel € 7,50
 • opvouwbare loopfiets/per dagdeel  € 5,00
 • Autoped-loopfiets/per dagdeel  € 5,00
 • Framerunner/per dagdeel  € 7,50
 • Duofiets/per dagdeel                  € 12,50
 • Easy Rider/per dagdeel              € 12,50
 • Rolstoeltransportfiets                   € 12,50
 • Tandem                                          €  7,50
 • familiefiets/per dagdeel              € 50,00 *

Daarnaast betaal je een borg van € 75,00 per fiets.  De borg krijgt u terug wanneer de fiets compleet met alle toebehoren en in goede staat weer wordt ingeleverd.
Huur en eventuele ingehouden borg worden gebruikt om onderhoud en reparatie van de fiets te bekostigen.

De scootmobiels zijn niet te huur voor mensen van buiten Winterswijk.

 

Vrijwilligers

Lijk het je leuk om een steentje bij te dragen aan de fietsservice van het Samenrijderspunt? Meld je dan aan als vrijwilliger.
Er zijn diverse mogelijkheden. Je kunt fietsmaatje worden, maar we hebben ook mensen nodig die de fietsen controleren (remmen, banden, verlichting etc.) en eenvoudig onderhoudswerk en reparaties kunnen uitvoeren. Daarnaast zijn er nog meer taken voor vrijwilligers.
Meer weten? Neem dan contact met ons op. Je kunt ons bellen (0543 20 00 36) of mailen (samenrijders@vpwinterswijk.nl).  Even binnenlopen bij WUh kan natuurlijk ook.
Het adres van de Winterswijkse Uitdaging, het Vrijwilligerspunt en het Samenrijderspunt is Roelvinkstraat 2 in Winterswijk.

Samenrijders steunen 

Heb je geen fietsservice nodig en ben je niet beschikbaar als vrijwilliger, maar draag je het werk van de Samenrijders een warm hart toe? Steun ons dan financieel.

Het Samenrijderspunt is nagenoeg geheel afhankelijk van giften en donaties.
Geregistreerde deelnemers betalen slechts een vrije gift. Hier is voor gekozen omdat we ervan uitgaan dat fietsen voor iedereen mogelijk moet zijn, ongeacht de financiële situatie van de deelnemer.
De kosten van de fietsservice bestaan onder andere uit verzekering, onderhoud, reparatie en afschrijving van de fietsen. Daarnaast hebben we te maken met administratiekosten en telefoonkosten en dergelijke.

Het Samenrijderspunt is een onderdeel van de Winterswijkse Uitdaging, dat de ANBI-status heeft. Dit betekent dat je gift fiscaal aftrekbaar is.

Eenmalige gift
Je kunt je gift overmaken op NL 34 RABO 0335381987 t.n.v. de Winterswijkse Uitdaging, ovv Samenrijders Winterswijk.

Vriend van de Samenrijders
Wil je ons langer steunen? Word dan Vriend van de Samenrijders en steun ons jaarlijks met een minimaal bedrag van € 25,00 (dat is nog geen € 0,50 per week). De deelnemers zullen je dankbaar zijn.

Sponsor van de Samenrijders
Wil je met je bedrijf de Samenrijders sponsoren?
Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
Wat denk je bijvoorbeeld van je bedrijfsnaam op onze fietsen?

Samenwerking

Het Samenrijderspunt werkt samen met de Winterswijkse Uitdaging, Vrijwilligerspunt Winterswijk en Winterswijk in Beweging.


Warning: Use of undefined constant BRAND - assumed 'BRAND' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/vrijwilligerspun/wuhwinterswijk.nl/wp-content/themes/wuhwinterswijk/page-sub-vrijwilligerspunt.php on line 124