Meteen naar de inhoud

Vrijwilligerswerk Winterswijk educatie en informatie

Vrijwilligers en organisaties matchen, is onze belangrijkste taak. Maar wij doen zoveel meer! Voor al je vragen over vrijwilligerswerk kun je ook bij ons terecht. Wil je een cursus volgen? Wij helpen je er een te vinden! Zoek je een Maatschappelijke Stage? Ook daarvoor kun je bij ons terecht.

Voor en door Winterswijk

Winterswijkers helpen om zich maatschappelijk nuttig te maken om zo maatschappelijke organisaties te versterken, dat is onze doelstelling. Ook willen we deze organisaties op allerlei manieren helpen om hun missie, met de hulp van vrijwilligers, te bereiken. Wij verbinden mensen en vrijwilligersprojecten met elkaar, zodat ze iets voor elkaar kunnen betekenen. We inspireren vrijwilligers om iets te gaan doen wat bij ze past. We ondersteunen medewerkers van maatschappelijke organisaties om hun doelen met de hulp van vrijwilligers te bereiken. We delen onze kennis en kennis van anderen. Hoe we dat doen? Op een toegankelijke en persoonlijke manier. We werken flexibel en combineren een online dienstverlening met persoonlijk contact.

Infocentrum

Vrijwilligerspunt Winterswijk bemiddelt niet alleen in vraag en aanbod; wij zijn ook hét infocentrum voor vrijwilligerswerk in Winterswijk. Wij verzamelen en delen kennis over werken als vrijwilliger en werken met vrijwilligers. Wij geven advies over begeleiding, contracten, subsidies, besturen en financiën. Zijn er interessante workshops of cursussen? Je leest het op deze website!

Maatschappelijk Stage

Jongeren uitdagen om zich onbetaald in te zetten voor hun leefomgeving, dat is het doel van de Maatschappelijke Stage. Scholieren doen vrijwilligerswerk in de non-profitsector: bij een (maatschappelijke) organisatie, vereniging of instelling. Leuk en leerzaam. Heb je nog geen stageadres gevonden? Maak een afspraak als je hulp nodig hebt. Een overzicht van vacatures vind je op Mas-Xpress.

Meer info voor organisaties