Meteen naar de inhoud

Sportspulweggeefdag bevordert duurzaamheid en gemeenschapszinVrijdag 2 juni belooft voor sporters in Winterswijk een bijzonder…


Sportspulweggeefdag bevordert duurzaamheid en gemeenschapszin

Vrijdag 2 juni belooft voor sporters in Winterswijk een bijzondere dag te worden. Van 16:00 tot 19:00 uur organiseren de Mevo, FC Trias, WWV, FC Winterswijk, SC Meddo, HCW en Duurzaam Winterswijk in de kantine van het Sportcomplex ’t Huitinkveld de eerste Winterswijkse Sportspulweggeefdag.
Deze unieke gelegenheid, waarbij zes deelnemende verenigingen en Duurzaam Winterswijk betrokken zijn, biedt sportspul een nieuw leven en bevordert duurzaamheid. Het concept van de Sportspulweggeefdag is eenvoudig maar krachtig: sporters en sportverenigingen kunnen sportkleding en andere sportspullen bij hun club of bij Duurzaam Winterswijk doneren. Voorwaarde is wel dat de spullen nog in goede staat verkeren. De, in de afgelopen weken, door de deelnemende verenigingen ingezamelde kleding en sportspullen worden op vrijdag 2 juni aan andere sportliefhebbers die het kunnen gebruiken aangeboden. Dit initiatief draagt niet alleen bij aan duurzaamheid maar zorgt er ook voor dat in principe iedereen kan gaan sporten.

De zes deelnemende verenigingen en Duurzaam Winterswijk hebben zich enthousiast voor deze dag ingezet om zoveel mogelijk sportkleding in te zamelen. Voetbal-, handbal, volleybal en zwemverenigingen hebben hun leden aangemoedigd om oude sportspullen te doneren, die anders wellicht ongebruikt in de kast zouden blijven liggen. Deze gemeenschappelijke inspanning laat zien hoe sportverenigingen samen kunnen werken aan duurzaamheid. De Sportspulweggeefdag benadrukt het belang van duurzaamheid in de sportwereld. Door sportkleding en sportspullen te hergebruiken, wordt de vraag naar nieuwe productie verminderd en draag iedereen bij aan het verminderen van de ecologische voetafdruk. Bovendien maakt dit initiatief sporten toegankelijker voor mensen die zich geen nieuwe sportkleding of sportspullen kunnen veroorloven. Het stelt hen in staat om deel te nemen aan verschillende sporten en zo een gezonde en actieve levensstijl te bevorderen.
Fc Trias, gastheer van deze eerste Sportspulweggeefdag, is verheugd dat zij deze eerste editie mogen faciliteren. Volgend jaar zal men bij een andere deelnemende sportclub te gast zijn. Deze Sportspulweggeefdag biedt niet alleen een duurzame oplossing voor sportkleding en sportspullen, maar versterkt ook de band tussen de verschillende sportverenigingen en sporters.
Vrijdag de 2e juni zullen van 16:00 tot 19:00 uur zullen de vrijwilligers van de deelnemende clubs de spullen aan een ieder, die denkt wat nodig te hebben, aanbieden. Sporters van alle leeftijden en disciplines zijn welkom om naar het sportcomplex van Fc Trias te komen en kunnen dan ter plekke uitzoeken wat zij denken nodig te hebben. Dit creëert een gezellige en inclusieve sfeer waarin sporters en vrijwilligers van de deelnemende clubs elkaar ontmoeten en ervaringen zullen kunnen delen.

#sporten #inclusie #samen #sporties #weggeefdag #winterswijk

(Feed generated with FetchRSS)