Meteen naar de inhoud

Mensen maken Winterswijk slimmer.


  • Mensen maken Winterswijk slimmer.
    In de maand dat vele jongeren eindexamen doen heeft het Vrijwilligerspunt als thema: Mensen maken Winterswijk slimmer. De komende weken zal er aandacht zijn voor zaken die mensen slimmer maken. Niet alleen intelligenter maar gewoon slimmer. Hierbij hanteert het Vrijwilligerspunt de stelling dat Vrijwilligerswerk je zo wie zo slimmer maakt. De komende weken daarom aandacht voor diverse scholings- en opleidingsmogelijkheden. Deze week aandacht voor een workshop gebarentaal welke door de Winterswijkse Uitdaging in samenwerking met Femke Keuping georganiseerd wordt.

Leer ook de gebarentaal kennen
Sinds het begin van de coronacrisis zijn er gebarentolken aanwezig bij de persconferenties. Het gebaar voor ‘hamsteren’ zullen velen zich nog goed kunnen herinneren, dat op een prachtige manier getolkt werd door Irma Sluis. De interesse voor deze prachtige taal is hierdoor erg aangewakkerd.

Kennismaken met gebaren
Op 17 juni en 24 juni van 19:00 tot 20:30 uur verzorgt Femke Keupink bij Boogie Woogie twee gratis kennismakingsworkshops. Deze workshops zijn voor iedereen toegankelijk. I.v.m. de coronamaatregelen dient men zich wel van tevoren aan te melden dan kan via aanmelding@winterswijkdoet.nl Ook kan men zich telefonisch aanmelden 0543 – 200026.

‘Kennismaken met gebaren’ wordt verzorgd door Femke Keupink. Femke is zelf slechthorend en is daarom de afgelopen jaren meer gebarentaal gaan gebruiken. Ze heeft hiervoor lessen gevolgd en wil haar kennis graag doorgeven aan andere belangstellenden (horend én slechthorend/doof). Voor Femke is gebarentaal een schitterende taal. Communiceren met slechthorende of dove mensen wordt hierdoor een stuk makkelijker. Deze kennismakingscursus is voor iedereen die kennis wil maken met deze mooie manier van communiceren. Horend, slechthorend of doof. Na de zomervakantie volgen er nog 12 workshops waarin de basisgebaren in de vorm van ‘Nederlands met Gebaren’ geoefend zullen worden. De deelnemers leren dan ondersteunende gebaren te gebruiken, terwijl ze ondertussen normaal praten. Na deze periode beheerst de deelnemer de basis en is in staat om een gesprek te voeren met doven en slechthorenden. Ook komen in deze weken gebaren aan bod die aansluiten bij een thema dat passend is voor de periode in het jaar.

Slimmer creatief
Dinsdag 8 juni begint de creativiteitsgroep van het Vrijwilligerspunt weer. Vanaf 14:00 uur zullen er diverse creatieve activiteiten bij Boogie Woogie plaats vinden. In principe brengt iedereen zijn eigen handwerk mee. Voor de ondersteuning is een coördinator aanwezig die indien noodzakelijk de deelnemers met raad en daad ter zijde zal staan. Deze middagen zijn gratis toegankelijk. Coördinator Linda Sandman verzorgt wekelijks via RTV Slingeland een creatieve workshop welke dagelijks na 17:00 uur bij RTV Slingeland te zien is. Ook kan men de uitzendingen via YouTube terugzien. Naast deze tv-workshops zullen er binnen afzienbare tijd ook maandelijks bij Boogie Woogie leuke en interessante workshops gegeven worden.

Spelen maakt je ook slimmer
Samen met studenten van het Graafschapcollege organiseren de vier wijktuinen woensdag de 9e juni voor de jeugd t.m. 12 jaar de Buitenspeeldag. Aanvang is 14:00 uur. Deelname is gratis. De spelenkermis biedt allerlei mogelijkheden tot spelen. Zo wordt er Bubbelbal en ook Lasergame voor de jeugd aangeboden. Kinderen spelen graag en veel. Elke nieuwe uitdaging geeft ze immers interessante leerstof en een berg creatieve energie. Om deel te nemen hoeft men geen lid van een wijktuin te zijn. Wordt slimmer en kom naar de Buitenspeeldag.

(Feed generated with FetchRSS)