Meteen naar de inhoud

Wist je dat we nog meer mooie initiatieven hebben in en om #Winterswijk?Zo hebben we het #Kluspunt, voor mensen die een klein …

Wist je dat we nog meer mooie initiatieven hebben in en om #Winterswijk?

Zo hebben we het #Kluspunt, voor mensen die een klein klusje gedaan moeten hebben maar zelf het netwerk of de middelen niet hebben.

Daarnaast is er ook het #Servicepunt waar we verenigingen tegen een kleine vergoeding ondersteunen in bestuurstaken.

Bij het #Samenrijderspunt lenen we fietsen uit aan mensen die minder valide zijn; deze zijn ook te huur.

Met #ANBWautomaatje bemiddelen we tussen mensen die een lift zoeken en mensen die iemand willen helpen met hun eigen vervoer. Tegen een kleine vergoeding zorgen ze ervoor dat mensen zonder eigen middelen of netwerk toch op hun plaats van bestemming komen.

De #Benefiets, de nieuwste telg onder de #WinterswijkseUitdaging. Hierbij lenen we fietsen uit aan mensen met een kleine beurs, waar jongeren en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt het fietsenmakersvak leren.

Ook doen we mee met het project #Meedoen, samen aan de slag. Hierbij voorzien we mensen op het #AZCWinterswijk van mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen in Winterswijk. Dit om ze kennis te laten maken met de Nederlandse cultuur, de taal beter te leren en meer te betrekken bij de buurt.

Niet te vergeten is de #WUh, of #WUhelpt. Onze locatie waar we fysiek aanwezig zijn. Hier is alles mogelijk; deze broedplek voor ideeën en samenwerkingen is dan ook een van de redenen dat al het bovenstaande bestaat. Onze knutselclub #Maakeenpunt en schilderclub #Penseelpunt zijn hier ook gevestigd.

De #WinterswijkseUitdaging is de paraplu waaronder we werken. Dit ooit landelijk opgezette initiatief, de #NederlandseUitdaging, gaf ons de fundering om door te bouwen. Nu 10 jaar later zijn we nog steeds groeiende en bezig met het oplossen van vraagstukken. Groot of klein, geen uitdaging is te gek!

Als laatste wijzelf, het #Vrijwilligerspunt Winterswijk, de plek waar vragen over vrijwilligerswerk een antwoord krijgen. Of je nu zoekt, aanbiedt, of gewoon nieuwsgierig bent. Jij bent altijd welkom! Want samen maken we Winterswijk mooier!

Meer informatie? http://www.wuhwinterswijk.nl

#winterswijk #vrijwilligerswerk #vrijwilligers #vrijwilliger #samendoen

(Feed generated with FetchRSS)