Meteen naar de inhoud

 

Toffe Peer – Verkiezing Maatschappelijk Ondernemer Winterswijk

De Winterswijkse Uitdaging wil aan ondernemers die op een maatschappelijk betrokken en maatschappelijk verantwoorde wijze hun bedrijfsvoering uitoefenen haar waardering uitspreken. Om deze reden  heeft de Winterswijkse Uitdaging het plan opgevat om één van die ondernemers jaarlijks extra in de schijnwerpers te zetten.

Hoe wordt je de Maatschappelijk ondernemer van  Winterswijk?

Elke inwoner van Winterswijk kan stemmen. De inzendingen zullen één keer per jaar, door een onafhankelijke jury, zonder dat zij weten over welke ondernemer het gaat, beoordeeld worden. De winnaar zal, de wisseltrofee: “de Toffe Peer” in ontvangst mogen nemen.  Naast deze prijs krijgt de ondernemer een cheque van € 500,00 welk bedrag hij aan een door hem gekozen goed doel mag schenken.

Wat houdt een Maatschappelijk ondernemer in?

De Maatschappelijke ondernemer van Winterswijk kan Maatschappelijk betrokken maar ook maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Wat zijn de verschillen:

 1. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
  Maatschappelijk verantwoordt ondernemen (MVO) is een vorm van ondernemen gericht op economische prestaties maar met respect voor de sociale kant (medewerkers) en binnen de ecologische (milieu) randvoorwaarden.
 2. Maatschappelijke Betrokken Ondernemen.
  Maatschappelijk Betrokken Ondernemen omvat alle activiteiten die door een bedrijf worden ondernomen om de kwaliteit van de lokale leefomgeving te verbeteren.MBO kent veel vormen maar laat zich makkelijk bundelen in 5 M’s:
  a) Mensen – vrijwillige inzet van medewerkers
  b) Middelen – het beschikbaar stellen van faciliteiten of goederen
  c) Massa – het openstellen van netwerken
  d) Media – in- en externe mediakanalen openstellen
  e) Munten – het beschikbaar stellen van financiële middelen

Wanneer en hoe kan er gestemd worden?

Elke inwoner kan stemmen op de ondernemer die volgens hem deze Toffe Peer verdient. In een korte omschrijving geeft de stemmer aan waarom het bedrijf dat hij/zij kiest het verdient om Maatschappelijk Ondernemer van het jaar te zijn. Stemmen kan het hele jaar. Stemmen kan alleen digitaal worden gedaan.

Daarnaast zal de Winterswijkse Uitdaging gaande het jaar ook haar waardering uitspreken aan  ondernemers die vanwege hun maatschappelijke betrokkenheid extra aandacht verdienen. Er zullen regelmatig Toffe Peertjes uitgereikt worden aan bedrijven en organisaties die zich op een bijzondere manier inzetten voor de Winterswijkse samenleving. Deze Toffe Peertjes zijn, door Bijzonder Gewoon, geweckte peren.