Meteen naar de inhoud


Zozijn – Dagcentrum C.A.C Hilgelo

Het Creatief Ambachtelijk Centrum Hilgelo biedt mensen met afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid om werkzaamheden te verrichten in een veilige omgeving met professionele begeleiding nabij of op enige afstand in de maatschappij. Samen met de cliënt wordt er gekeken naar wat iemand kan, leuk vindt en wil leren en stimuleren we het ontwikkelen van vaardigheden.

Kaarsenmakerij
Hier worden op een ambachtelijke wijze kaarsen voor binnen en buiten gemaakt. De werkzaamheden rond het kaarsen maken bestaat o.a. uit: lonten in de gietmallen hangen, het vol gieten van de mallen halen, tuinfakkels prepareren en dompelen, het verpakken van kaarsen als geschenk. Samen met de cliënt leveren we de producten aan winkels, restaurants en particulieren.
Een aantal maal per jaar zijn er bijzondere activiteiten zoals jaarmarkten waar we de producten verkopen.

Buitenwerkgroep
De buitenwerkgroep werkt op eigen terrein, maar ook veel in het buitengebied van Winterswijk. Er is een samenwerkingsverband met natuurmomenten, de gemeente Winterswijk en Leisureland (Hilgelomeer).
De werkzaamheden variëren van zagen van bomen, uitdunnen van bossen, onderhoud van heidevelden/wandelpaden zwerfvuil van terrein opruimen. Het hout verwerken we tot haardhout. Dit gaat in zakken en wordt aan particulieren verkocht. Voor deze werkzaamheden beschikken we over een 9-persoonsbus, tractor met laadwagen en aanhangwagens voor het vervoeren van haardhout naar klanten. Ook hebben we een kloofmachine voor het splijten van houtstammetjes tot haardhout en verschillende soorten handzagen.
Daarnaast beginnen de cliënten in het voorjaar met een klein opgezette moestuin. De groente wordt gezaaid in een koude kas en in het voorjaar uitgezet in de volle grond. De oogst ervan gaat naar een verzorgingstehuis of wordt verkocht. Ook werken we samen met andere zorgaanbieders in Winterswijk. Gezamenlijk onderhouden we tuinen, werken we in bossen en plantsoenen.

Creatief Atelier
Binnen dit Atelier werken cliënten die interesse, plezier en vaardigheden hebben in creatieve en kunstzinnige activiteiten.
De cliënten krijgen de mogelijkheid om hun creativiteit te uiten op papier, doek en hout met oa acrylverf, krijt en inkt. Cliënten vervaardigen kunstzinnige houten wandpanelen, beelden van papier-mache, schilderijen en producten passend bij het seizoen.

Kom gerust eens langs
De cliënten laten u graag zien wat wij dagelijks doen en wat wij te bieden hebben. De producten die worden gemaakt in de verschillende groepen kunnen rechtstreeks worden gekocht bij ons op de locatie. Men is van harte welkom op alle werkdagen van 9.30 tot 12.00 en van 13.00 tot 15.30.

Vrijwilligers
Bij onze werkzaamheden, kunnen we rekenen op hulp van vrijwilligers. Hierbij kun je denken aan het werken in bossen vervoer van cliënten en ondersteunen bij het maken van kaarsen en kunstwerken.

Openingstijden CAC Hilgelo
Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur

Contactgegevens

  • Contactpersoon: Wilko Kloppenburg
  • E-mailadres: hilgelo@zozijn.nl
  • Telefoonnummer: 0885 751 220

Bezoekadres

  • Adres:
    Hanekampweg 33
    7104AW WINTERSWIJK MEDDO
  • Toegankelijk voor gehandicapten: Ja

Hanekampweg 33a, 7104AW WINTERSWIJK MEDDO

Route