Meteen naar de inhoud


Humanitas Oostelijke Achterhoek

De vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. Onze vrijwilligers helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen.
Onze hulp is gratis en altijd in de buurt. En we zijn er voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond of levensovertuiging.

Eén ding is voor ons het allerbelangrijkst. Dat onze deelnemers kunnen zeggen: ‘Dankzij het contact met een Humanitas-vrijwilliger kan ik mijn leven weer zelf oppakken.’

Wat we doen:

1-Humanitas BOR Achterhoek
Je wilt het beste voor je kind, ook bij een echtscheiding. Begeleide OmgangsRegeling (BOR) helpt je. Ook als spanningen goede afspraken over een omgangsregeling in de weg staan. Wij houden geen dossier bij.

2-Humanitas Tandem Achterhoek
Iedereen kan zich eenzaam voelen ongeacht achtergrond of leeftijd, met Tandem kom je onder de mensen. Samen met ’n maatje ga je gezellig op stap en doe je dingen die je leuk vindt.

2a -Humanitas Vriendencafé Winterswijk
Heb je het gevoel in een sociaal isolement te zitten? Dan is het Vriendencafé misschien iets voor jou. Het Vriendencafé Winterswijk wordt een keer per maand, op vrijdag van 19:30 tot 22:00 uur gehouden in het WUh gebouw, Torenstraat 9 in Winterswijk.

2b -Humanitas Vriendschappelijk Huisbezoek & Vriendendienst
Humanitas Vriendschappelijk huisbezoek & Vriendendienst is er voor mensen die behoefte hebben aan contact met anderen. Een vrijwilliger – maatje – ondersteunt je als je behoefte hebt aan wat extra aanspraak of hulp nodig hebt bij praktische zaken.

3-Humanitas Thuisadministratie
Humanitas Thuisadministratie helpt je je financiën en administratie op orde te brengen en te houden. Blijf dus niet rond tobben, als je het overzicht bent kwijtgeraakt. Een vrijwilliger van Humanitas helpt je weer op weg!

3a-Humanitas Omgaan met je geld
Omgaan met je geld is een cursus om je financiën op orde te krijgen en te houden. Blijf dus niet rond tobben, als je door welke reden dan ook het overzicht bent kwijtgeraakt of dreigt kwijt te raken.

4-Humanitas Formulierenbrigade
Hulp nodig bij het invullen van formulieren? De Formulierenbrigade is er voor je! Vaak hebben mensen moeite bij het aanvragen van vergoedingen bij de gemeente en andere instanties. Onze vrijwilligers helpen.

5-Humanitas Buurtbemiddeling Winterswijk
Problemen met de buren? Buurtbemiddeling helpt! Meningsverschillen of last van elkaar en u komt er samen niet meer uit, dan bieden onze ervaren en goed opgeleide bemiddelaars oplossingen.

6-Humanitas Levenstijdschrift
Een op maat gemaakte glossy over een persoon en zijn herinneringen, passend bij iemands levensstijl en situatie. Een middel voor familie, evt. verzorgenden en vrijwilligers om met mensen in gesprek te gaan over het leven van de hoofdpersoon. Humanitas vrijwilligers helpen bij het opmaken ervan.

Contactgegevens

Postadres

 • Adres:

  Roelvinkstraat (BoogieWoogie) 2
  7101 GN WINTERSWIJK

Bezoekadres

 • Adres:
  Roelvinkstraat (BoogieWoogie) 2
  7101 GN WINTERSWIJK
 • Toegankelijk voor gehandicapten: Onbekend

Torenstraat 9, 7101 DC Winterswijk, Nederland

Route