Meteen naar de inhoud


Groepswonen De Berkhof SZMK

Kleinschalige woonvorm in de zorg, therapeutische leefgemeenschap

Algemeen
In een groepswoning van De Berkhof kunnen cliënten met vijf andere ouderen beschermd wonen en leven in een huiselijke sfeer. Er is een vaste structuur in de dag door de gezamenlijke huishouding in de woning. Zo wordt er elke dag in de groep gekookt.
De Berkhof ligt nabij het centrum van Winterswijk en is tegelijk landelijk gelegen door het aangrenzende park Berkhof. Recent gebouwd (2012) voldoet het ruimschoots aan de eisen van deze tijd.

Wonen
De groepswoningen zijn overzichtelijk ingedeeld. Er is een gezamenlijke huiskamer en elke cliënt heeft een eigen zit-/slaapkamer. De medewerkers en vrijwilligers zorgen ervoor dat een cliënt zich snel thuis voelt.

Welzijn
De activiteiten in groepswoningen zijn gericht op het reilen en zeilen van het huishouden (eten koken, tafel dekken, was vouwen, boodschappen doen, etc). Daarnaast zijn er activiteiten die aansluiten bij de behoeften van de cliënt zoals: muziek luisteren, zingen, wandelen, voorlezen, dvd’s kijken, zwemmen en een uitstapje.?
Cliënten in de groepswoningen kunnen gebruikmaken van de voorzieningen van het appartementencomplex De Berkhof. Ook kunnen cliënten – zo mogelijk en naar behoefte – meedoen aan de activiteiten binnen woonzorgcentrum De Berkhof.

Zorg
Een vast team medewerkers werkt vanuit ‘belevingsgerichte zorg’. Dat betekent dat medewerkers zoveel mogelijk aansluiten bij de wensen en de beleving van de cliënt. Cliënten kunnen – onder begeleiding – gebruik maken van de voorzieningen en activiteiten van locatie De Berkhof. Uiteraard afgestemd op de behoefte van cliënten. Bij mooi weer kan gebruik worden gemaakt van de tuin en park Berkhof.

Contactgegevens

Postadres

 • Adres:

  71 Postbus
  7140AB GROENLO

Bezoekadres

 • Adres:
  Gradus Kobusstraat 18
  7103VX WINTERSWIJK
 • Toegankelijk voor gehandicapten: Onbekend

Gradus Kobusstraat 18, 7103VX WINTERSWIJK

Route