Meteen naar de inhoud


Zozijn dagcentrum Helmhorst

De Helmhorst
Werk en Dagactiviteiten De Helmhorst is gevestigd nabij het centrum van Winterswijk
Op De Helmhorst worden dag- en werkactiviteiten aangeboden aan mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en niet-aangeboren hersenletsel (NAH).

De Helmhorst is ook een leerplek om door te stromen naar een werkplek bij een bedrijf of vereniging. Ook zijn er mogelijkheden voor job-coaching bij reguliere bedrijven.

Waskracht.
In samenwerking met FC Winterswijk zien we de kansen om de participatie van de cliënten te vergroten door middel ‘was’ werkzaamheden te doen.
De nadruk ligt o.a. op het wassen van de voetbaltenue’s, vouwen en op de toegewezen plaats neerleggen. De deeltaken die hieruit voortkomen kunnen door alle cliënten gedaan worden. De werkzaamheden worden ingetraind op de werkplek. Cliënten kunnen afhankelijk van de mogelijkheden het hele productproces doen of een deelhandeling.
De cliënten komen tijdens het werk in aanraking met andere medewerkers van FC Winterswijk.

Service
Binnen de Service ligt de nadruk op huishoudelijke taken en kantinedienst
De cliënten verrichten taken zoals: boodschappen doen, en het verzorgen van de koffie of thee voor de overleggen. De cliënten werken met Mijn Eigen Plan om een goed product te maken. Er is extra aandacht voor de schoonmaakwerkzaamheden in de keuken

Wasserij
In de wasserij wordt gewerkt met professionele wasmachines. De cliënten gebruiken, waar nodig, hulpmiddelen voor het vouwen van de was. De werkzaamheden worden in (deel) handelingen aangeboden door middel van Mijn Eigen Plan. Wij doen ook de was voor externe klanten. De cliënten vervoeren de was zelfstandig of met een vrijwilliger.

De Basisgroep
De cliënten van deze groep hebben behoefte aan afwisselende activiteiten.
Er wordt zowel individueel als in groepsverband gewerkt. Door in een vast dag-werkprogramma te werken voelen de cliënten zich vertrouwd met de activiteit. De activiteiten zijn variabel zoals: puzzelen tekenen papier versnipperen tot licht industriële inpakwerkzaamheden

Beleven
Dit is een groep cliënten met een ernstige meervoudige beperking (EMB).
Deze groep cliënten vraagt bijzondere zorg.
De activiteiten zijn variabel zoals: puzzelen tekenen papier versnipperen tot licht industriële inpakwerkzaamheden wandelen voorlezen snoezelen doedelen muziek en zwemmen. Als het even kan genieten de cliënten van de buitenlucht en de omgeving waarbij ze gebruik maken van onze patio. Sfeer en een duidelijke dagstructuur is belangrijk.

Ouderengroep
Het accent in de begeleiding ligt zowel op het behoud van vaardigheden als op het begeleiden en accepteren van achteruitgang. De dag begint met een gesprek en het planbord. Waarna na een kopje koffie of thee diverse activiteiten aangeboden worden. De activiteiten zijn variabel zoals: puzzelen tekenen papier versnipperen tot licht industriële inpakwerkzaamheden, geheugenspelletjes, koken muziek voorlezen en samen bewegen. Dit alles afhankelijk van het tempo en behoefte van de cliënt. Na de gezamenlijke lunch is er gelegenheid om te rusten.

Bewegingsactiviteiten
Naast het werken binnen het eigen werkveld kunnen cliënten deelnemen aan de gezamenlijke bewegingsactiviteiten. De activiteiten zijn variabel zoals: puzzelen tekenen papier versnipperen tot licht industriële inpakwerkzaamheden, ophalen van lege flessen bij het zorgcentrum wandelen dansen en aangepast sporten.

Bijzondere activiteiten
Het hele jaar door worden er allerlei activiteiten georganiseerd zoals: kerstactiviteit met de vrije school, bloemencorso, jaarlijkse feestavond en een belevingsdag.

Vrijwilligers
Naast de professionele ondersteuning maakt de Helmhorst graag gebruik van vrijwilligers.
Door hun inzet zijn er extra activiteiten mogelijk zoals bijvoorbeeld: puzzelen tekenen papier versnipperen tot licht industriële inpakwerkzaamhedenspelletjesmiddagen/sfeeractiviteiten wandelen/fietsen muziek maken individuveel sporten en zwemmen

Openingstijden De Helmhorst
Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur

Contactgegevens

Postadres

 • Adres:

  Lange Brug 5
  7101MZ WINTERSWIJK

Bezoekadres

 • Adres:
  Lange Brug 5
  7101MZ WINTERSWIJK
 • Toegankelijk voor gehandicapten: Ja

Lange Brug 5, 7101MZ WINTERSWIJK

Route