Meteen naar de inhoud


COC Nederland

In actie voor LHBTI’s

COC Nederland komt al sinds 1946 op voor de belangen van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en mensen met een intersekse-conditie (LHBTI’s). Wij zetten ons in voor gelijke rechten, emancipatie en sociale acceptatie van LHBTI’s in Nederland en in het buitenland. COC beschikt als één van de weinige LHBTI-organisaties ter wereld over een speciale consultatieve status bij de Verenigde Naties.

Actief op tal van gebieden
Het COC is actief op tal van gebieden, met het accent op jong & school, 50plus, (politieke) belangenbehartiging, veiligheid, cultuur & geloof en internationale belangenbehartiging. COC Nederland is een federatie van regionale lidverenigingen; er is dus altijd een COC bij jou in de buurt.

Kracht van binnenuit
Onze werkwijze is inside-out: we ondersteunen LHBTI’s en hetero’s om zélf van binnenuit verandering tot stand te brengen. De kracht van binnenuit heeft vaak meer impact dan beïnvloeding van buitenaf. Bovendien bereiken we méér wanneer miljoenen hetero’s en LHBTI’s meedoen bij het streven naar emancipatie, sociale acceptatie en gelijke rechten.

Gedreven voorvechters
Frontliners zijn cruciaal in onze aanpak. Het zijn de gedreven voorvechters in de ‘frontlinie’ van het acceptatieproces. Een lesbische scholier die op haar school met onze steun een Gender & Sexuality Alliance (GSA) opzet. Een Marokkaanse jongen die we helpen bij het bespreekbaar maken van homoseksualiteit binnen zijn gemeenschap. Een Oegandese transgender die we in staat stellen om LHBTI-mensenrechtenschendingen bij de VN aan de kaak te stellen. Onderaan deze pagina lees je hoe jij, net als deze frontliners, zelf in actie kunt komen.

Contactgegevens

Postadres

  • Adres:

    Nieuwe Herengracht 49
    1011N Amsterdam

Bezoekadres

  • Adres:
    Nieuwe Herengracht 49
    1011RN Amsterdam

Nieuwe Herengracht 49, Amsterdam, Nederland

Route