Meteen naar de inhoud

‘Maak het oplichters niet te makkelijk’

Senioren en veiligheid

‘Maak het oplichters niet te makkelijk’

 

De komende vier weken besteden we aandacht aan de campagne ‘Maak het oplichters  niet te makkelijk’ van het ministerie van Justitie en Veiligheid in samenwerking met andere partijen. Via deze campagne krijgen met name senioren concrete tips om te voorkomen dat ze slachtoffer worden van oplichting en over wat ze moeten doen als het wel gebeurt. Verschillende vormen van criminaliteit krijgen specifieke aandacht. De komende weken lichten we onder meer de volgende onderwerpen toe:

  • Spoofing: U wordt gebeld door iemand die zich voordoet als een medewerker van de bank.
  • Smishing: Via een sms’je probeert iemand uw gegevens in het bezit te krijgen.
  • Datingfraude: Via een datingsite.

 

Gemeente Winterswijk informeert senioren op verschillende manieren

Deze campagne is een vervolg op de campagne uit 2020. Ook deze keer is acteur Kees Hulst ambassadeur van de campagne Senioren en Veiligheid. Hij is bekend als acteur in ‘Het geheime dagboek van Hendrik Groen’. De gemeente Winterswijk ondersteunt deze landelijke campagne van harte en informeert senioren op verschillende manieren over de verschillende thema’s die aan bod komen. Houdt u daarom goed onze (social media) kanalen in de gaten. Wij werken ook samen met lokale partijen om de campagne verder uit te dragen.

 

Wilt u meer informatie of hulp?

Bekijk dan de website www.maakhetzeniettemakkelijk.nl U vindt hier praktische tips en voorlichtingsfilmpjes. Ook kan Claudia Bosscher van het Sociaal Team de Post u verder helpen. Zij is telefonisch bereikbaar op (06) 127 213 85 of via  e-mail cbosscher@winterswijk.nl