Meteen naar de inhoud

De Week van de Jonge Mantelzorger

De Week van de Jonge Mantelzorger: Niet te missen…

Ongeveer een kwart van de kinderen en jongeren in Nederland is mantelzorger. Zij groeien op met iemand in hun directe omgeving met een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid en/of verslaving. Dat kan een ouder zijn, een broer of zus, maar ook een grootouder of goede buur. Zorgen voor een ander voelt voor hen als normaal en geeft voldoening. Daarentegen kan het ook zwaar zijn. Zo kunnen ze zich zorgen maken of juist zorg en aandacht voor zichzelf missen. Om hen te ondersteunen en zichtbaar te maken is jaarlijks van 1 tot en met 7 juni de nationale Week van de Jonge Mantelzorger. Ook in Winterswijk is er in deze week extra aandacht voor jongeren die zorgen.

Jonge Mantelzorgkamp
Om jonge mantelzorgers een adempauze van zorg te geven en een weekend onbezorgd te laten genieten faciliteert de gemeente Winterwijk deze nazomer het Jonge Mantelzorgkamp. Een kamp voor én door jonge mantelzorgers. Een initiatief dat in 2018 is opgestart door Lars van Leeuwen en Iris Hoffman en nu Achterhoek breed door gemeenten wordt omarmt.

‘Jonge mantelzorgers kunnen in dit weekend niet alleen hun zorgen opzij zeten, ook is er erkenning en krijgen zij de gelegenheid om over thuis te praten wanneer zij daar behoefte aan hebben.’, aldus Iris Hoffman.

Ben je ouder en herken je een jonge mantelzorger in jouw zoon of dochter? Of in een ander jong iemand? Wil je meer weten over het Jonge Mantelzorgkamp dat van 30 september t/m 2 oktober in Lochem plaatsvindt? Of heb je behoefte om andere ondersteuningsmogelijkheden voor jonge mantelzorgers te verkennen? Stuur een mail naar mantelzorg@winterswijk.nl

Meer informatie
Meer informatie over de Niet te missen-campagne vind je op @weekvandejongemantelzorger (Facebook, LinkedIn en Instagram) of volg ons op @depostwinterswijk.